skap1

Behöver ni hjälp med skåp och kapslingar?
Kontakta oss, vi har lösningen

VMC erbjuder ett komplett sortiment av markskåp, stolpskåp och väggskåp för produktion av opto, tele och KTV. Ni erbjuds både enkla och effektiva skåplösningar anpassade för er som arbetar inom Telekom, Stadsnät, Landsortsnät/byanät eller sammanslagna föreningar.

Skåpen är noga utprovade och kontrollerade av landets största entreprenörer och slutanvändare sedan 20 år. Vi har en ständig utveckling och pågående process för att på bästa sätt anpassa skåpen efter kundens eller entreprenörens önskemål.

             Skap 1

Utomhusskåp för fiber
VMC´s lösning på markskåp för fiberkabel, bygger på ett galvat och pulverlackat skåp med en rejäl, kondensfri skåpsinsats. Dessa skåp och insatser som redan använts för koppar i 5-6 år, är väl beprövade av stora operatörer över hela landet. Den mycket speciella skåpinsatsen gör att du får en kondensfri miljö för skarvkassetter och kopplingspunkter.

  
Dessutom får du väldigt gott om plats för din uppslingade fiber. Lösningen finns för traditionell fiber likväl som blåsfiber. Antal skarvar bestämmer du.

 

 

Utomhusskåp för skarvboxar, opto

Våra utomhusskåp med montageplatta används till fördel i dina opto-projekt. Skåpet har en utdragbar sockel och levereras med montageplatta, låsregel för ASSA-lås, marktätning, och tätningsmassa. Du kompletterar med önskad och/eller föreskriven skarvbox. Välj skåp efter storlek på skarvbox. Finns i breddmåtten: 198mm, 330mm, 594 eller 794 mm. Djupet är 198 eller 300mm.

 

Utomhusskåp för montage av 19”-utrustning

 VMC har även ett isolerat skåp med möjlighet att montera 19”-utrustning, exempelvis ODF. Skåpet är dock främst att rekommendera för bruk av passiv utrustning. Som våra andra skåp så är det tillverkat i 2mm galvad plåt och pulverlackat därefter. På skåpets insida är det isolerat med 25mm isolering för att dämpa temperaturväxlingar. 19”-profilerna som är 22HE höga, går att justera djupledes och dörren har ett vridhandtag förberett för oval ASSA-cylinder. En separat sockel för nedgrävning, med ordentlig kabelgenomförningsplåt och marktätning. Skåpen finns i mörkt grått eller mörkt grönt. Måtten: B:700mm x H: 1305mm x D: 500mm

 

Teknikskåp för tele
Teknikskåpen för kopplingsplint består av en lös sockel, skåphölje och en kondensfri insats med plinthållare. Dessa skåp har i många år använts av vår stora teleoperatör. De finns i tre storlekar, 300par, 600par och 1200par. Materialet är galvad plåt och rostfritt tak och därefter pulverlackat i RAL7037 (mörkgrått).

 

Kopplingsskåp för tele
Kopplingskåpen för tele utgörs i första hand av den s.k kopplingspålen för 100par. Den levereras med en utdragbar sockel, plinthållare, marktätning, tätningsmassa och lucka förberedd för ASSA-lås. Måtten ovan mark: B: 198mm x H: 852mm x D: 198mm.

 

Utbyteshöljen
Med våra utbyteshöljen kan äldre och/eller skadade skåp snabbt och enkelt återställas eller uppgraderas.

Dessa höljen monteras på befintligt fundament vilket gör att arbetat normalt inte medför något trafikbrott.

 

Utbyteshöljen finns för såväl stolpskåp som större kopplingsskåp för 1600par.

  

 

Kopplingsboxar och skåp för inomhusbruk

VMC erbjuder ett brett sortiment av inomhusboxar och skåp tillverkade i både plast och plåt. För Tele finns kapslingar från 2par upp till 1200par. I skåpet finns plinthållare, kabelgenomförningar och trådföringsbyglar. En hel del av dem är anpassade för ASSA-lås. Dessutom finns allt fler kapslingar för OPTO.

 

Stolpskåp/boxar

Stolpskåp/boxar finns för både Tele och OPTO. Kapslingar för Tele finns från 2par upp till 500par.

 

 

För OPTO används ett tomt stolpskåp med montageplatta för önskad skarvbox.

 

Måtten på skåpen: b: 425 x h: 1220 x d: 265mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​